Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

FUNGI - ΜΥΚΗΤΕΣ





Amanita rubescens var. rubescens (αμανίτης που κοκκινίζει) .

Συνηθισμένο είδος μανιταριού στα Ευρυτανικά ελατοδάση και εύκολο στην αναγνώριση . Το συναντάμε άνοιξη και φθινόπωρο μοναχικά η σε μικρές ομάδες κάτω από τον ίσκιο των ελατιών αλλά και σε ξέφωτα και μπαϊρια.  Σημείο κλειδί για την ασφαλή του αναγνώριση το ελαφρό αλλά σαφές κοκκίνισμα της σάρκας του , λίγα λεπτά μετά το ξύσιμο η τον τεμαχισμό του . Φαγώσιμο και νόστιμο είδος μετά όμως από καλό μαγείρεμα (βράσιμο) !

4 σχόλια:

  1. πολύ κατατοπιστηκές φωτογραφίες, αυτό το είδος δεν θυμάμαι να το έχω δει στην περιοχή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τόσα πολλά είδη που χάνεις τον λογαριασμό, Ίνα . Τα περισσότερα είναι δύσκολα στην αναγνώριση και φυσικά ούτε λόγος για συλλογή και μαγείρεμα .

    Δεν μπορείς ποτέ να παίζεις με τα μανιτάρια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς Χρήστο έχετε τόσα πολλά και τόσο νόστιμα που μπορείτε να "περιφρονείτε" είδη που αλλού θεωρούνται σημαντικά ,όπως αυτά .

    Τι γίνεται εκεί, άρχισε η φετινή συγκομιδή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή