Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

FUNGI - ΜΥΚΗΤΕΣ



Crusibulum laeve .
Το "κρουσίβουλο το λείο" είναι ένας μικροσκοπικός κυπελλόμορφος βασιδιομύκητας που καρποφορεί άνοιξη και φθινόπωρο σε σάπιο ξύλο , κυρίως κωνοφόρων . Εδώ έχει φωτογραφηθεί αρχές Οκτώβρη , σε υπόστρωμα από ελατοβελόνες και πριονίδι υλοτομιών γύρω από το Καρπενήσι . Η κίτρινη μεμβράνη σχίζεται στην ωριμότητα και αποκαλύπτει αυτούς τους λευκοκρέμ σχηματισμούς (περιδιόλες) που περιέχουν τα σπόρια. Η εδώδιμότητά του είναι άγνωστη αλλά το μέγεθός του αποτρέπει οποιαδήποτε σκέψη συλλογής . 

6 σχόλια:

 1. Που πας και τα βρίσκεις, ...και πως τα βλέπεις ....!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξέρεις τι αναρωτιέμαι Χρήστο ;

  Πόσα άλλα παράξενα υπάρχουν μπροστά στα μάτια μας και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι !!

  Η φύση είναι απρόβλεπτη, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάρα πολύ εντυπωσιακό!
  Απρόβλεπτη πράγματι η φύση Ηλία και αυτή είναι η γοητεία της!!
  Καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξέρεις Ντίνα , κάθε φορά που διαπιστώνω την πολυχρωμία και την πολυπλοκότητα της φύσης αναρωτιέμαι για τις δικές μας αλήθειες και τα δικά μας αμετακίνητα στερεότυπα.
  Έξω , στη φύση , νοιώθεις πολύ μικρός και απογυμνωμένος από βεβαιότητες αλλά μπορείς αβίαστα να ονειρευτείς και να αισθανθείς ελεύθερος.

  Καλή συνέχεια στους όμορφους δρόμους σου συνταξιδιώτισσα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ασπάζομαι απόλυτα τον χαρακτηρισμό της συνταξιδιώτισσας Ηλία.
  Και χαίρομαι πάρα πολύ που μέσα από αυτά τα ταξίδια μας στην φύση,ανακαλύπτουμε εκείνη την άλλη αλήθεια , την τόσο πολύ απλή που να γίνεται δυσδιάκριτη.
  Καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και με χαρά και έκπληξη αντάμα ανακαλύπτουμε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος φίλους, γνήσιους και ανιδιοτελείς, που απλά μέχρι χτες δεν γνωρίζαμε γιατί κανείς δεν μας είχε μιλήσει γι' αυτούς .

  Ευχαριστώ πολύ Ντίνα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή