Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

EVRYTANIA'S VILLAGES












Στην "ακριτική"  και ξεχασμένη από τους πολλούς Καταβόθρα . Εικόνες από τις άλλες "χαμένες πατρίδες" που φέρνουν έναν κόμπο στο λαιμό και δάκρυα στα μάτια . Εδώ η μνήμη ανάβει ένα αγιοκέρι σε κάθε αγκωνάρι και σε κάθε ξεφτισμένο απ' το χρόνο παράθυρο . Φωτογραφίες από το "μακρινό" 2005 . Τι να απομένει άραγε σήμερα ;

7 σχόλια:

  1. μου θύμισε την εκγατάληψη που είδα στον ποιημενικό συνοικισμό του Ασπρορέματος το καλοκαίρι!!Ας είναι καλά η κυρία Μαρία με την φιλοξενία της και τον καφέ της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφτασες μέχρι τα Επινιανά και το Ασπρόρεμα ;

    Ελπίζω να σου άρεσε η περιοχή των Αγράφων και να πέρασες καλά .
    Η Καταβόθρα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού και το σίγουρο είναι ότι η εγκατάλειψη είναι παντού η ίδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι είχαμε έρθει με τον ορειβατικό σύλλογο Άρτας και περπατήσαμε στο μονοπάτι του Ασπρορέματος το καλοκαίρι. Ήταν πανέμορφο!! Δυσκολευτήκαμε αρκετά πάντως γιατί είχε κλείσει σε κάποια σημεία και έπρεπε να το ανοίξουμε. Είναι κρίμα να χαθεί το πανέμορφο αυτό μονοπάτι!!Πανέμοφρη περιοχή και πολύ άγρια θέλω οπωσδήποτε να την ξαναεπισκεφτώ και για περισσότερες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου εύχομαι να έχεις ξανά την ευκαιρία να βρεθείς στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων .
    Έχει κι άλλες ομορφιές εκεί και μακάρι να τις γνωρίσεις . Ελπίζω οι ντόπιοι και οι σύλλογοί τους να μην αφήσουν το μονοπάτι να χαλάσει γιατί είναι κράχτης για τα Επινιανά και ο τουρισμός είναι απαραίτητος στο χωριό . Φαντάζομαι ότι πιο νωρίς (Μάϊο - Ιούνιο) θα εμφανίζει και μεγάλο βοτανολογικό ενδιαφέρον και κάποια στιγμή πρέπει να ερευνηθεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα "αερικά" που μπαινοβγαίνουν σε αυτά τα "χαλάσματα" είναι σίγουρα πιο φιλικά και κυρίως πιο ακίνδυνα από όλα εκείνα τα "τέρατα" που μας κυβερνούν επί δεκαετίες και που μας "στοίχειωσαν"!
    Καλή εβδομάδα πατριώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πνεύμα των δημιουργών αυτών των ακριτικών κυψελών (που ακόμα περιφέρεται στα χαλάσματα) είναι ο αγιασμός που χρειαζόμαστε για να απαλλαγούμε από όλα τα "παγανά" που μας δυσκολεύουν να ανασάνουμε , Ευρυτάνα ιχνηλάτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι είναι αγαπητέ συμπατριώτη, όπως το έθεσες.
    Αρκεί και να το καταλάβουμε σα λαός.
    Διότι μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, επιμένουμε -ακόμη- να κάνουμε... κολλεγιά με τα "παγανά" που εξαιτίας της ελαφρότητάς μας συνεχίζουν να μας στοιχειώνουν.
    Άμποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή